English : asked on jordenv00
 13.01.2023

5. ‘“It is painfully clear this slaughter was perpetrated by a force that holds zero regard for the value of life.”’ (Paragraph 4) Explain the irony in this statement and how it contributes to the article’s use of satire.

. 36

Step-by-step answer

17.02.2022, solved by verified expert
Unlock the full answer
1 students found this answer . helpful

Answer and Explanation

This statement comes from the satiric article titled “Natural Selection Kills 38 Quadrillion Organisms In Bloodiest Day Yet”.

The article is a satire on how violent and ruthless natural selection can be. Natural Selection is an essential part of life. It is pivotal for evolution and it is the force that separates successful adaptations from those which are not. Natural selection, in the form of the struggle between prey and predator, is also essential to ensure there is a biomass equilibrium. This equilibrium is essential for a healthy ecosystem, and therefore to the perpetuation of life over our planet.

The irony in the statement “It is painfully clear this slaughter was perpetrated by a force that holds zero regard for the value of life” comes from a deep understanding of natural selection as an essential force of nature, as an indispensable part of life. Natural selection implies death, and therefore death is a fundamental part of life. Therefore, stating that “this force holds zero regard for the value of life” becomes an ironic comment on the paradoxical and yet indispensable relationship between death and life.

It is was helpful?

Faq

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

Louis Daguerre's motivation to begin experimenting with light sensitive materials was so that he and others would be able to capture an image from a still moment in time

Step-by-step explanation:

Early photography and Daguerreotype Medium.

Louis Daguerre invented a new process he dubbed a daguerrotype in 1839, which significantly reduced exposure time and created a lasting result, but only produced a single image.

Louis Daguerre called his invention "daguerreotype." His method, which he disclosed to the public late in the summer of 1839, consisted of treating silver-plated copper sheets with iodine to make them sensitive to light, then exposing them in a camera and "developing" the images with warm mercury vapor.

Daguerreotypes became an equalizer among classes. No longer were likenesses only created for the super rich. An average person could walk into a portrait studio, sit for an image, and have the same product as the millionaire down the street. The popularity gave rise to picture factories

Views of modernity and capitalism heavily influenced Daguerre’s discovery because his main goal was to improve and modernize the process previously used to capture images and to upgrade what he saw using camera obscura.

People could start to develop a visual history, not only the rich could afford to have a portrait made, and people could collect images of their friends and family.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The correct answer is: simile

Through this text, we can see that the phrase "It is as if a great earthen pot has dropped from an unreachable rafter'' represents a comparison with the doubts that the narrator presents. This comparison is made through two elements that have nothing in common, but that the author uses to create a new meaning about one of them. This is done through simile.

English
Step-by-step answer
P Answered by Master

Answer:

Please, see below:

Step-by-step explanation:

Thoreau states, “… When an acorn and a chestnut fall side by side… bothobey their own laws…” (3). This can be interpreted as success being obtainable withoutthe assistance of another. The acorn and the chestnut are two individuals that are uniquein their own way yet had the same result. The same goes for people; for those reachingthe same goal as another, it is much better to do it under your qualities and your own way.The purpose of this passage was for Thoreau to inform his audience on his viewson the government and its negative affects on civilization. With its restrictions, peoplecannot fully live up to their potential because the bureaucracy will always limit them.Thoreau wants his audience to become successful in their own manor and uses theserhetorical devices to sync with his readers

English
Step-by-step answer
P Answered by Specialist

Answer:

Answer explained in detail below.

Step-by-step explanation:

In the passage "Boston Navy Yard and the 'Great War,' 1914-1918," the author presents a detailed account of the history of the Boston Navy Yard, specifically focusing on its transformation during World War I. The author develops the significance of this transformation by providing historical context, describing specific events and changes at the Navy Yard, and highlighting the impact of the Yard's actions on the war effort.

The author begins by providing historical context for the Boston Navy Yard, describing its establishment in 1801 and its role as a major naval shipyard for the United States. This sets the stage for the significance of the Yard's transformation during World War I, as it was a key player in the war effort.

The author then describes specific events and changes that occurred at the Navy Yard during the war. For example, the author notes that the Yard's workforce grew from 2,500 workers to over 20,000, and that the Yard's production of ships and submarines increased dramatically. The author also describes how the Yard adapted to the changing needs of the war, such as by building subchasers and convoy escort ships.

The author also highlights the impact of the Yard's actions on the war effort. For example, the author states that the Yard's production of destroyers and submarines helped to tip the balance of the war in favor of the Allies. The author also notes that the Yard's actions played a significant role in the success of the convoy system, which helped to protect supplies and troops being transported across the Atlantic.

Overall, the author develops the significance of the Boston Navy Yard's transformation during World War I by providing historical context, describing specific events and changes at the Navy Yard, and highlighting the impact of the Yard's actions on the war effort. This information provides a clear understanding of the importance of the Navy Yard in the war and its impact on the outcome of the war.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

According to the students learn in different ways such example as games, animations, family, and the school etc.

Step-by-step explanation:

The term student refers to learn the knowledge and the development of the body. They also the gain the experience. The students are the learn as the under the guidance of the teacher. The teacher is the teach to the students. The student is the learn on the different ways to the consumption of the different knowledge.

According to the student are the learn on the different ways are;

Animation video to the easily describe the concept and the remember to the easy in the task.

Games are the learn to mistakes not to repeated.

Family are the firstly teach to the student.

School are the teacher to the guide in the career.

As a result, the student is the learn on the different in the way.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

In lines 578-579, Mrs. Keeney tells her husband why she wanted to sail with him: "I wanted to see
you the hero they make you out to be in Homeport." In what way does the voyage change the way she sees her husband? Cite evidence from the play in your answer.
Mrs. Keeney sees that her husband is a hard man who can be brutal toward his crew in pursuit of
his goal. In lines 650-653, she tells him, "You want to live up to your silly reputation even if you do
have to beat and starve men and drive me mad to do it."
At the end of the play, Captain Keeney breaks his promise to his wife, even though he says he loves
her. What is the motivation for his behavior, beyond simple economic opportunity?
Keeney's pride pushes him to put his goal of
getting the oil ahead of any feelings for his wife. He needs to get the oil to feel strong and to prove himself. At the same time, he denies that his wife is really going mad, saying, "I know you're foolin' me" (lines 892-893). He may feel justified in staying "jest a little while longer" at sea because he can't believe she is actually losing her mind and because she insisted on making the voyage in the first place.

Step-by-step explanation:

make necessary changes as required to make the points better

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

The phrase "we'll head north again, in other words, to the land of sensible people" shows that the entire venture, planned by the Professor and the Captain was not wise. It has a critical tone.

Step-by-step explanation:

The phrase above was uttered by the Canadian in the book, "Twenty Thousand Leagues Under the Seas Revised" By Jules Verne. He meant that the venture which they had undertaken was fruitless and unwise.

He criticized the journey because at that time the Nautilus was stuck in the ice and could no longer move forward.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

Please, see below:

Step-by-step explanation:

Based on the context of the presented proposal, we can give such a definition:
Reverence is a feeling of deep respect or awe, in this case for nature. Reverence can be a feeling of awe, and it can also describe how you feel about something, especially.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

check below

Step-by-step explanation:

George and Lennie dream of getting their own farm. George wants the independence that comes with owning his own land, and Lennie wants to have rabbits. Their dream is the central theme in the story. It is their dream that brings them to the ranch, and that dream spreads to Candy and Crooks.

George is small while Lennie is burly in terms of physical size. George is cunning and calculating while Lennie is obtuse and carefree. But from the early scene where the two stopped to drink water, you can already perceive that George is the one who looks after Lennie.

Lennie and George have an argument over a mouse that Lennie has petted a little too hard and long. Lennie wants to keep the dead mouse in his pocket, but George throws it away.

Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE