28.03.2020

1. Sonnie is selling her artworks in the form of stickers and bags tags for summer vacation.
The stickers (y) cost P50 each and the bag tag (x) cost P75. She needs to sell at least P1000
worth of items.
a. Write an inequality to represent the income from the artworks sold.
b. Sonnie knows that she needs to make at least 15 stickers. Write an equality to represent this
situation,
c. Identify a solution. How many stickers and bags should Sonnie sell?
PA HELP pl

. 0

Step-by-step answer

24.06.2023, solved by verified expert
Unlock the full answer
1 students found this answer . helpful

50y + 75x ≥ 1000 ;

50(15) ≥ 750;

x ≥ 4

y ≥ 15

Step-by-step explanation:

Given that :

Number of stickers sold = y

Cost of sticker = 50

Cost of bag tag = 75

Number of bag tags sold = x

Total worth of items sold ≥ 1000

1)

50y + 75x ≥ 1000

2.)

To make atleast 15 stickers

y ≥ 15

Atleast 15 stickers :

50(15) ≥ 750

3.)

A possible solution :

50(15) + 75(x) ≥ 1000

750 + 75x ≥ 1000

75x ≥ 250

x ≥ 3.33

x ≥ 4

y ≥ 15

It is was helpful?

Faq

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Cost of 7 gallons=$24.50

Cost of 1 gallon=24.50/7=3.5

Cost of 15 gallons=15*3.5=52.5

Cost of 15 gallons will be $52.5

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The solution is in the following image

The solution is in the following image
Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Here,

tip=18%of $32

tip=(18/100)*32

=0.18*32

=$5.76

Total payment=32+5.76=$37.76

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Speed=Distance/time

Here,

distance=15m

time=1sec

speed=15/1=15m/sec

Distance=Speed*time

time=15min=15*60sec=900sec

Distance travelled in 15 min=15*900=13,500m

=13500/1000 km=13.5Km

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make $108 in $1800 sales

Mathematics
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The answer is in the image 

The answer is in the image 

Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE