30.11.2021

# Hi, it's me! How to add fractions with unequal denominators?

0

09.07.2023, solved by verified expert

If the denominators are not the same, then you have to use equivalent fractions which do have a common denominator . To do this, you need to find the least common multiple (LCM) of the two denominators.

To add fractions with unlike denominators, rename the fractions with a common denominator. Then add and simplify.

For example, suppose you want to add:

111+23

1/11 + 2/3

The LCM of 3 and 11 is 33 . So, we need to find fractions equivalent to 111 and 23 which have 33 in the denominator. Multiply the numerator and denominator of 111 by 3 , and multiply the numerator and denominator of 23 by 11 .

(1 × 311 × 3)+(2 × 113 × 11)=333+2233

Now we have like denominators, and we can add as described above.

=2533

### Faq

Mathematics

If the denominators are not the same, then you have to use equivalent fractions which do have a common denominator . To do this, you need to find the least common multiple (LCM) of the two denominators.

To add fractions with unlike denominators, rename the fractions with a common denominator. Then add and simplify.

For example, suppose you want to add:

111+23

1/11 + 2/3

The LCM of 3 and 11 is 33 . So, we need to find fractions equivalent to 111 and 23 which have 33 in the denominator. Multiply the numerator and denominator of 111 by 3 , and multiply the numerator and denominator of 23 by 11 .

(1 × 311 × 3)+(2 × 113 × 11)=333+2233

Now we have like denominators, and we can add as described above.

=2533

Mathematics

For every 8 cars there are 7 trucks

Therefore,

Cars:Truck=8:7

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

The solution is given in the image below

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make $108 in$1800 sales

Mathematics

Area of rectangle= L*b

here,

L=12.4 cm

b= 8.8 cm

A= L*b

= 12.4 * 8.8 = 109.12 cm^2

Mathematics

Cost before sale tax=$46.00 Cost after including tax=$48.76

Sale tax=$48.76-46.00 =$2.76

we know,

sale tax=((sales tax rate)/100) * cost before sale tax

2.76=((sales tax rate)/100) *46.00

sale tax rate=(2.76*100)/46

=276/46

=6%

There fore sales tax rate=6%

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

We can put the numbers in ascending order-

36, 38, 39, 39, 40, 47, 48, 51

Range=max-min

=51-36

=15

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

## Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE