29.05.2022

# Type the correct answer in the box. assume π = 3.14. and round your answer to the nearest hundredth. at the rate of \$2.00 per square foot, the cost of painting the rectangular board with a semicircular top shown in the figure is \$.

3

09.07.2023, solved by verified expert

The cost of painting the rectangular board with a semicircular top is \$31.065 to the nearest hundredth.

Step-by-step

How to find the area of the composite figures?

To find area of the composite figures,

Separate the figure.

Calculate the are of the each figure by which the composite figure is made of.

Add the area of all the individual figures to get the total area of composite figures.

The dimentions of the rectangle is 3 by 4 foot. The area of the rectangle is,

The radius of the semicircle is 1.5 m. The area of the semicircle is,

The area of the composite figure is,

The rate of  painting is \$2.00 per square foot. Thus the cost to paint the figure is,

Hence, the cost of painting the rectangular board with a semicircular top is \$31.065 to the nearest hundredth.

### Faq

Mathematics

The cost of painting the rectangular board with a semicircular top is \$31.065 to the nearest hundredth.

Step-by-step

How to find the area of the composite figures?

To find area of the composite figures,

Separate the figure.

Calculate the are of the each figure by which the composite figure is made of.

Add the area of all the individual figures to get the total area of composite figures.

The dimentions of the rectangle is 3 by 4 foot. The area of the rectangle is,

The radius of the semicircle is 1.5 m. The area of the semicircle is,

The area of the composite figure is,

The rate of  painting is \$2.00 per square foot. Thus the cost to paint the figure is,

Hence, the cost of painting the rectangular board with a semicircular top is \$31.065 to the nearest hundredth.

Mathematics

SI=(P*R*T)/100

P=2000

R=1.5

T=6

SI=(2000*1.5*6)/100

=(2000*9)/100

=180

Neil will earn interest of 180

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

For every 8 cars there are 7 trucks

Therefore,

Cars:Truck=8:7

Mathematics

y=2x+15

where y=Value of coin

x=Age in years

Value of coin after 19 years=2*19+15

=\$53

Therefore, Value after 19 years=\$53

Mathematics

The solution is given in the image below

Mathematics

Speed=Distance/time

Here,

distance=15m

time=1sec

speed=15/1=15m/sec

Distance=Speed*time

time=15min=15*60sec=900sec

Distance travelled in 15 min=15*900=13,500m

=13500/1000 km=13.5Km

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make \$108 in \$1800 sales

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

## Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE