English : asked on yair7
 13.11.2022

what comparisons is the author making in paragraph 4 what purpose does it serve frankenstein

. 9

Step-by-step answer

28.02.2022, solved by verified expert

Faq

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

1. PART A: B.  Davis overcame the influence of a tremendously negative environment to achieve great success and intends to use his training to better the community in which he grew up.

2. PART B: A. ’Growing up, I was surrounded by so much negative peer pressure and negativity, it wasn’t long before I became a part of that fabric.’” ( Paragraph 4)

3. A. It illustrates how many people from underserved communities go down a negative path and it makes Davis’s ascent all the more remarkable by comparison.

4. C. To inform and inspire people by sharing the narrative of a hard-working, compassionate person who prevailed over alarming circumstances to realize great success.

5. Davis described the relationship between growing up in Newark and returning to the city as a physician as how education can make a difference in the lives of young people, as evidenced by the lines: “My calling was a bit different. It was important for me to come back and become a beacon of hope, if  you will, to show young people, especially, that education can change a life. It changed my life, and it  saved my life in so many ways.”

Explanation:

Healing ‘Brick City’: A Newark Doctor Returns  Home describes the journey of Dr. Sampson Davis, an African-American man who grew up in Newark, New Jersey, a notoriously high-crime city, and how he went on to become a  physician and healthcare reform activist.

Davis pointed out youth can overcome peer pressure and the influence of growing up in a notoriously negative environment to succeed in life through the power of education.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

1. PART A: B.  Davis overcame the influence of a tremendously negative environment to achieve great success and intends to use his training to better the community in which he grew up.

2. PART B: A. ’Growing up, I was surrounded by so much negative peer pressure and negativity, it wasn’t long before I became a part of that fabric.’” ( Paragraph 4)

3. A. It illustrates how many people from underserved communities go down a negative path and it makes Davis’s ascent all the more remarkable by comparison.

4. C. To inform and inspire people by sharing the narrative of a hard-working, compassionate person who prevailed over alarming circumstances to realize great success.

5. Davis described the relationship between growing up in Newark and returning to the city as a physician as how education can make a difference in the lives of young people, as evidenced by the lines: “My calling was a bit different. It was important for me to come back and become a beacon of hope, if  you will, to show young people, especially, that education can change a life. It changed my life, and it  saved my life in so many ways.”

Explanation:

Healing ‘Brick City’: A Newark Doctor Returns  Home describes the journey of Dr. Sampson Davis, an African-American man who grew up in Newark, New Jersey, a notoriously high-crime city, and how he went on to become a  physician and healthcare reform activist.

Davis pointed out youth can overcome peer pressure and the influence of growing up in a notoriously negative environment to succeed in life through the power of education.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer: B. the uncontrollable power of nature.

In this passage, we can see how powerful the colossal Moby-Dick is, and how frail and insignificant humans appear to be by comparison. When Ahab wants to fight with the whale, he is completely helpless and is easily defeated and injured. The power of the whale is a symbol that represents the incontrollable power of nature.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

Louis Daguerre's motivation to begin experimenting with light sensitive materials was so that he and others would be able to capture an image from a still moment in time

Step-by-step explanation:

Early photography and Daguerreotype Medium.

Louis Daguerre invented a new process he dubbed a daguerrotype in 1839, which significantly reduced exposure time and created a lasting result, but only produced a single image.

Louis Daguerre called his invention "daguerreotype." His method, which he disclosed to the public late in the summer of 1839, consisted of treating silver-plated copper sheets with iodine to make them sensitive to light, then exposing them in a camera and "developing" the images with warm mercury vapor.

Daguerreotypes became an equalizer among classes. No longer were likenesses only created for the super rich. An average person could walk into a portrait studio, sit for an image, and have the same product as the millionaire down the street. The popularity gave rise to picture factories

Views of modernity and capitalism heavily influenced Daguerre’s discovery because his main goal was to improve and modernize the process previously used to capture images and to upgrade what he saw using camera obscura.

People could start to develop a visual history, not only the rich could afford to have a portrait made, and people could collect images of their friends and family.

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

The correct answer is: simile

Through this text, we can see that the phrase "It is as if a great earthen pot has dropped from an unreachable rafter'' represents a comparison with the doubts that the narrator presents. This comparison is made through two elements that have nothing in common, but that the author uses to create a new meaning about one of them. This is done through simile.

English
Step-by-step answer
P Answered by Master

Answer:

Please, see below:

Step-by-step explanation:

Thoreau states, “… When an acorn and a chestnut fall side by side… bothobey their own laws…” (3). This can be interpreted as success being obtainable withoutthe assistance of another. The acorn and the chestnut are two individuals that are uniquein their own way yet had the same result. The same goes for people; for those reachingthe same goal as another, it is much better to do it under your qualities and your own way.The purpose of this passage was for Thoreau to inform his audience on his viewson the government and its negative affects on civilization. With its restrictions, peoplecannot fully live up to their potential because the bureaucracy will always limit them.Thoreau wants his audience to become successful in their own manor and uses theserhetorical devices to sync with his readers

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

In lines 578-579, Mrs. Keeney tells her husband why she wanted to sail with him: "I wanted to see
you the hero they make you out to be in Homeport." In what way does the voyage change the way she sees her husband? Cite evidence from the play in your answer.
Mrs. Keeney sees that her husband is a hard man who can be brutal toward his crew in pursuit of
his goal. In lines 650-653, she tells him, "You want to live up to your silly reputation even if you do
have to beat and starve men and drive me mad to do it."
At the end of the play, Captain Keeney breaks his promise to his wife, even though he says he loves
her. What is the motivation for his behavior, beyond simple economic opportunity?
Keeney's pride pushes him to put his goal of
getting the oil ahead of any feelings for his wife. He needs to get the oil to feel strong and to prove himself. At the same time, he denies that his wife is really going mad, saying, "I know you're foolin' me" (lines 892-893). He may feel justified in staying "jest a little while longer" at sea because he can't believe she is actually losing her mind and because she insisted on making the voyage in the first place.

Step-by-step explanation:

make necessary changes as required to make the points better

English
Step-by-step answer
P Answered by PhD

Answer:

Please, see below:

Step-by-step explanation:

Based on the context of the presented proposal, we can give such a definition:
Reverence is a feeling of deep respect or awe, in this case for nature. Reverence can be a feeling of awe, and it can also describe how you feel about something, especially.

Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE