27.04.2021

# 3) You are in charge of arranging the catering for a company meeting. Your company is responsible for paying for all meals ordered, so you don't want to order too many. Suppose that the expected number of people for the meeting is 84, with a standard deviation of 4 people. What is the fewest number of meals should you order so that the probability of having more people than meals is 5%?

0

30.11.2022, solved by verified expert

84

Step-by-step explanation:

Sample size = 84 and standard deviation = 4

This means number of people can be 84 +- 4 or 80 to 88

Let the number of meal be X.

probability of having more people than meals is 5%

Z score = X-mean/ sigma = (X - 84)/4 = 5% of X  = X/5

5X -84 = 4X

X = 84

### Faq

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

Cost of 7 gallons=\$24.50

Cost of 1 gallon=24.50/7=3.5

Cost of 15 gallons=15*3.5=52.5

Cost of 15 gallons will be \$52.5

Mathematics

For every 8 cars there are 7 trucks

Therefore,

Cars:Truck=8:7

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

Speed=Distance/time

Here,

distance=15m

time=1sec

speed=15/1=15m/sec

Distance=Speed*time

time=15min=15*60sec=900sec

Distance travelled in 15 min=15*900=13,500m

=13500/1000 km=13.5Km

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

30% of 420 are first year students

first year students = (30/100 )*420

=126 students

Student who are not in first year = 420-126

=294 students

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

## Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE