15.12.2022

# 4. Jim and Kirk are playing a card game where they trade chips. At the beginning of the game, Jim has four times as many chips as Kirk does. After Kirk wins the game, Jim gives Kirk 18 of his chips, at which point they now have the same number of chips. How many did Kirk have to begin with? (a) If j represents the original number of chips Jim had and k represents the original number of chips that Kirk had, then write an equation that models the amount of chips they originally had. Explain your equation. (b) The equation j k − = + 18 18models the scenario after Kirk wins the game. Explain why. (c) Determine how many chips both Kirk and Jim started with.

1

24.06.2023, solved by verified expert

(a)

(b)

Step-by-step explanation:

Given

Solving (a): An equation for the amount they originally had.

From the question, we understand that j is 4 times as many as k.

Mathematically, this is:

Solving (b): Equation after Kirk wins

To get the new expression, we add 18 to k.

This gives: 18 + k

In the same vein, Jim's number of chirps will reduce by 18.

Initially, Jim had j chirps (or 4k chirps)

To get the new expression, we subtract 18 from j.

This gives: j - 18

So, the equation is:

Solving (c): Number of chirps they started with.

In (b), we have:

Substitute 4k for j

Collect Like Terms

Divide both sides by 3

Substitute 12 for k in

### Faq

Mathematics

(a)

(b)

Step-by-step explanation:

Given

Solving (a): An equation for the amount they originally had.

From the question, we understand that j is 4 times as many as k.

Mathematically, this is:

Solving (b): Equation after Kirk wins

To get the new expression, we add 18 to k.

This gives: 18 + k

In the same vein, Jim's number of chirps will reduce by 18.

Initially, Jim had j chirps (or 4k chirps)

To get the new expression, we subtract 18 from j.

This gives: j - 18

So, the equation is:

Solving (c): Number of chirps they started with.

In (b), we have:

Substitute 4k for j

Collect Like Terms

Divide both sides by 3

Substitute 12 for k in

Mathematics
Answer: 440 grams for 1.54 is the better value
Explanation:
Take the price and divide by the number of grams
1.54 / 440 =0.0035 per gram
1.26 / 340 =0.003705882 per gram
0.0035 per gram < 0.003705882 per gram
Mathematics

For 1 flavor there are 9 topping

Therefore, for 5 different flavors there will be 5*9 choices

No of choices= 5*9

=45

Mathematics

y=2x+15

where y=Value of coin

x=Age in years

Value of coin after 19 years=2*19+15

=\$53

Therefore, Value after 19 years=\$53

Mathematics

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make \$108 in \$1800 sales

Mathematics

The solution is given in the image below

Mathematics

Speed=Distance/time

Here,

distance=15m

time=1sec

speed=15/1=15m/sec

Distance=Speed*time

time=15min=15*60sec=900sec

Distance travelled in 15 min=15*900=13,500m

=13500/1000 km=13.5Km

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

Mathematics

The wood before starting =12 feet

Left wood=6 feet

Wood used till now=12-6=6 feet

Picture frame built till now= 6/(3/4)

=8 pieces

Therefore, till now 8 pieces have been made.

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

## Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE