29.04.2021

Let U = {English, French, History, Math, Physics, Chemistry, Psychology, Drama}, A = {Math, History, Chemistry, English}, B = {Psychology, Drama, French, Chemistry, English}, and C = {Physics, History, French}. Find the following. n(B u C)

0

09.07.2023, solved by verified expert

We are provided with ;

And we need no find . At first Let me tell you that here represents the union of the set B and C.And represents the cardinal no. of the respective set or no. of elements present in the respective set.So let's find the set first

Alternative Method :-

As we know that ;

Where is the Intersection of A and B or the set of common elements of A and B. So now by same concept , now finding the intersection of B and C :-

So , . Now , putting the values in the formula;

Faq

Mathematics

We are provided with ;

And we need no find . At first Let me tell you that here represents the union of the set B and C.And represents the cardinal no. of the respective set or no. of elements present in the respective set.So let's find the set first

Alternative Method :-

As we know that ;

Where is the Intersection of A and B or the set of common elements of A and B. So now by same concept , now finding the intersection of B and C :-

So , . Now , putting the values in the formula;

Mathematics

SI=(P*R*T)/100

P=2000

R=1.5

T=6

SI=(2000*1.5*6)/100

=(2000*9)/100

=180

Neil will earn interest of 180

Mathematics
Answer: 440 grams for 1.54 is the better value
Explanation:
Take the price and divide by the number of grams
1.54 / 440 =0.0035 per gram
1.26 / 340 =0.003705882 per gram
0.0035 per gram < 0.003705882 per gram
Mathematics

The solution is in the following image

Mathematics

F=ma

where F=force

m=mass

a=acceleration

Here,

F=4300

a=3.3m/s2

m=F/a

=4300/3.3

=1303.03kg

Approximately it is aqual to 1300kg

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make $108 in$1800 sales

Mathematics

Speed=Distance/time

Here,

distance=15m

time=1sec

speed=15/1=15m/sec

Distance=Speed*time

time=15min=15*60sec=900sec

Distance travelled in 15 min=15*900=13,500m

=13500/1000 km=13.5Km

Mathematics

Salesperson will make 6% of 1800

=(6/100)*1800

=108

Salesperson will make $108 in$1800 sales

Mathematics

30% of 420 are first year students

first year students = (30/100 )*420

=126 students

Student who are not in first year = 420-126

=294 students

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE