17.06.2020

# Please Help Kellie wants to cover part of the lawn with pavers to make a nice place to put a table and some chairs. This space will be a rectangle with an area of 108 square feet, and the rectangle will be 3 feet longer than wide. What will the dimensions of this rectangle be? In other words, what will the length and width be? For the record, the formula for the area of a rectangle is A = LW. 8a) Clearly write out the equation you would use to answer the question. 8b) Answer the question. What will the dimensions be? Please write your answer as a complete sentence with appropriate units.

0

09.07.2023, solved by verified expert

8a)

x = width

x+3 = length, since its 3 ft longer than the width

A = length*width

A = LW

A = (x+3)*x

A = x^2+3x

Set this equal to 108 since this is the area of the rectangle.

x^2 + 3x = 108

=========================================================

8b)

x^2+3x = 108

x^2+3x-108 = 0

Use the quadratic formula with a = 1, b = 3, c = -108

Ignore the negative solution because we cannot have a negative width.

x = 9 is the width

x+3 = 9+3 = 12 is the length being 3 longer.

The rectangle is 12 ft by 9 ft to get an area of 12*9 = 108 sq ft, which confirms the answer.

12 feet by 9 feet

### Faq

Mathematics

8a)

x = width

x+3 = length, since its 3 ft longer than the width

A = length*width

A = LW

A = (x+3)*x

A = x^2+3x

Set this equal to 108 since this is the area of the rectangle.

x^2 + 3x = 108

=========================================================

8b)

x^2+3x = 108

x^2+3x-108 = 0

Use the quadratic formula with a = 1, b = 3, c = -108

Ignore the negative solution because we cannot have a negative width.

x = 9 is the width

x+3 = 9+3 = 12 is the length being 3 longer.

The rectangle is 12 ft by 9 ft to get an area of 12*9 = 108 sq ft, which confirms the answer.

12 feet by 9 feet
Mathematics

SI=(P*R*T)/100

P=2000

R=1.5

T=6

SI=(2000*1.5*6)/100

=(2000*9)/100

=180

Neil will earn interest of 180

Mathematics
Answer: 440 grams for 1.54 is the better value
Explanation:
Take the price and divide by the number of grams
1.54 / 440 =0.0035 per gram
1.26 / 340 =0.003705882 per gram
0.0035 per gram < 0.003705882 per gram
Mathematics

Cost of 7 gallons=$24.50 Cost of 1 gallon=24.50/7=3.5 Cost of 15 gallons=15*3.5=52.5 Cost of 15 gallons will be$52.5

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

The answer is in the image

Mathematics

For every 8 cars there are 7 trucks

Therefore,

Cars:Truck=8:7

Mathematics

y=2x+15

where y=Value of coin

x=Age in years

Value of coin after 19 years=2*19+15

=$53 Therefore, Value after 19 years=$53

Mathematics

F=ma

where F=force

m=mass

a=acceleration

Here,

F=4300

a=3.3m/s2

m=F/a

=4300/3.3

=1303.03kg

Approximately it is aqual to 1300kg

What is Studen
Studen helps you with homework in two ways:

## Try asking the Studen AI a question.

It will provide an instant answer!

FREE